Ensemblehelg på Karlsrogården

I september 2019 hade ensemblehelgen på Karlsrogården sin storslagna premiär. En underbart rolig helg med färgsprakande och färska arrangemang, härlig stämning och en strålande lantlig omgivning. Med Stefan Wenerklang iklädd rollen som pedagog, fick ensemblehelgen från början ljusa förutsättningar. För Västergötlands Dragspelsförbund har ensemblehelgen vart den första i sitt slag, då dess föregångare var de enskilda ensembledagar som Stefan tidigare ordnat. Dragspelande seniorer som känner till ungdomslägret vi varje år anordnar, har knackat oss i styrelsen på axeln och undrat om inte också de kunde få vara med på något liknande. Styrelsen spann vidare på den idén om ett läger för vuxna som till sist resulterade i ensemblehelgen.

Sedan eventet börjat annonseras, har styrelsen blivit överrösta med anmälningar från vitt skilda platser i Sverige, med minst sagt spridda åldrar. Dragspelare i olika nivåer från 14 till 83 år kom samman och
spelade, umgicks och knöt band. De flesta av de yngre var också med på ungdomslägret i somras. Inte bara träffade man nya folk, utan även gamla spelkompisar möttes och återförenades. Musiken som spelades var i väldigt många blandade genrer. Från vals och schottis till jig och från serenad till marsch o.s.v.

Inte att glömma är förstås kringmiljön runt själva kursgården Karlsro. En nästan sagolikt vackert belägen lägergård, där man också kan se den charmiga omgivningen från spel lokalens stora fönster. Deltagarnas egna omdömen har i hög grad bestått av berömmelser, vilket ger Västergötlands Dragspelsförbund en förväntan om att även detta ska bli ett av styrelsens årliga event.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *