Spelträffen i Villa Elfhög 2022

Näst sista helgen i November 2022 så anordnade vi en spelträff för allmänheten, denna gång var vi åter på det vackra Villa Elfhög i Trollhättan och det blev 3e gången som vi anordnade en spelträff där. Som vanligt blev det en lyckad träff och vi hade besökare från både närområdet och långväga.
När alla deltagare var på plats så inleddes spelträffen med ett allspel enligt tradition.
Ja här var vi många musikanter som samsades i ett rum, och den anrika byggnaden fylldes snabbt med härlig musik!
Under dagen så utövades det många olika instrument, här ser vi bland annat Roland (Molle) Lindberg på nyckelharpa och bredvid honom har vi Nisse Andersson på dragpsel, båda medlemmar i dragspelsklubben Trolldraget.
Efter allspelet så var det dags för ett härligt scenprogram. Vi hade en öppen scen så man kunde anmäla sig på plats, men det var flera som visade intresse för scenframträdande tidigt och listan var halvfull redan innan spelträffen hade börjat. Här ser vi kvällens första framträdande, förbundets egna ensemblegrupp Vänertrollen.
Det var både grupper och soloartister på scen och många olika varianter av musik. Jesper Lindholm (förbundets ordförande) framförde musik på sitt digitala dragspel där man kunde höra toner av dragspel men även av andra instrument så som piano, saxofon och gitarr!
John Carlsson från Fjärås gästade oss på denna spelträff, han bjöd på en blandad repertoar och hade komp utav Roland Brandt från Trolldraget på kontrabasen ”Greta”.
Under scenprogrammet så var de många olika stilar och genrer som framfördes och det är kanske då det blir som bäst när man får höra så stor variation på musiken. Återigen soloartisten John Carlsson från Fjärås på bilden
Ända ifrån Öland hade Sigrid Öjefelt tagit sig till våran spelträff och det kände vi oss extra hedrade med att ha henne som gäst. Hon spelade också under scenprogrammet tillsammans med Michael Broberg.
Viktor Eliasson (ledamot i styrelsen) spelade tillsammans med Sara Lundgren (vice ordförande) i en duo på scenprogrammet (endast Viktor på bilden).
Sist men inte minst så framförde ensemblegruppen Takt o Ton ensemblemusik av högsta klass under ledning av Stefan Wenerklang.
Buskspel pågick långt in på kvällen. Här spelar Jesper Lindholm, dragspel, Willy Johansson på fiol och Bosse Engblom på mandolin tillsammans.
Sigrid Öjefelt och Michael Broberg spelar tillsammans i kapprummet på bottenvåningen.
Sara Lundgren övar inför scenprogrammet.
Det finns flera utrymmen att spela på i denna byggnad och vart man än kommer så är rummen inredda i 1800-tals stil. Här spelar Sara Lundgren och Viktor Eliasson på något vackert
För den som kände att magen kurrade så fanns det smörgåsar och kaffebröd till försäljning i entrén. Här fanns självfallet även kaffe, the och saft att skölja ner det goda fikat med.
Per-Anders Petterson från Borås var som vanligt med på denna spelträff. Han missar sällan en dragspelsträff.
Vem säger att en spelträff bara är till för att utöva musik? Här sitter Kerstin Asklund och virkar i lugn och ro till ljuvliga dragspelstoner.
Stefan Wenerklang, en glad dragspelsvirtuos som bl.a. ledde allspelet.
Tack för denna gången! Vi återkommer till Villa Elfhög nästa år igen!