Ensemblehelg på Karlsrogården 2022

Helgen 21-23 Oktober 2022 så anordnade vi vår fjärde Ensemblehelg på Karlsrogården. Detta året var det 18st deltagare och som tidigare år så hade vi Stefan Wenerklang bakom rodret som styrde denna ensemble utav blandade åldrar till en härlig helg fylld med musik. Nytt för detta året var också att Stefan hade valt ett tema genom sina arrangemang där ”Den Svenska Visskatten” var ledorden. Kända låtar som Mälarö Kyrka, Fritiof Anderssons Paradmarsch och Högsommarnattsvisa stod på agendan men även en tämligen okänd melodi, den oerhört vackra visan Errol Flynn skriven av Amanda McBroom.
Här har vi alla deltagarna i ett gruppfoto.
Helgen inleddes med att deltagarna gjorde en kort presentation av sig själva och sedan så startade övningen av arrangemangen som Stefan hade skickat ut noter på i förväg.
Christina Höglund Patel och hennes elev Moa Eriksson. Moa gjorde sin debut på våra evenemang på denna ensemblehelg.
Viktor Eliasson som för övrigt är ledamot i styrelsen för förbundet. Han har varit med på många av våra läger och evenemang sedan 2017.
Marie-Louise Lilja Svensson och Göran Johansson, två flitiga deltagare på våra ensemblehelger.
Sigrid Öjefelt från Öland, hon har också varit med på några av våra ensembelhelger tidigare.
Lennart Odeberg (i rutig skjorta) från Trollhättan. Han anmäler sig snabbt när vi skickar ut inbjudan till ensemblehelg. Bredvid honom sitter Per-Fredrik Löthgren en sanningens dragspelsentusiast!
Hampus Davinder (med det blå dragspelet) gjorde likt Moa sin debut på våra evenemang denna gången. Självklart är han välkommen tillbaka nästa år igen!
Från vänster: Sara Lundgren, Hampus Davinder, Viktor Eliasson, Fritiof Hedman, Göran Johansson och Kenneth Andersson.
Från Höger: Marie-Louise Lilja Svensson, Per-Fredrik Löthgren, Lennart Odeberg, Helen Brink, Joakim Brink, Moa Eriksson, Christina Höglund Patel och Sigrid Öjefelt.
Från Höger: Viktor Eliasson, Hampus Davinder, Anders Edman, Marie-Louise Lilja Svensson och Per-Fredrik Löthgren.
På Lördagen efter lunch så fick deltagarna enligt sedvanlig tradition gå en tipspromenad runt området ute i den friska höstluften.
Moa, Anders och Sara var redo att traska ut i skogen. Sara (vice ordförande i förbundet) var den som anordnade tipspromenaden och skrev alla frågorna.
Roland Brandt (till höger) var också med under helgen, han deltog inte i spelande utan satt med och lyssnade och tog läran av hur Stefan styr upp en ensemble och lär ut musik.
Hampus hade sina föräldrar Kjell och Helene Davinder med sig, som hjälpte till i köket och med mycket annat under helgen.
Ja nog var allt frågorna lite kluriga ändå…
Joakim verkade mer fokuserad på kameran än på frågorna, tur att han hade med sig Helen och Christina som ser väldigt djupt koncentrerade ut
Här kommer Moa och Anders! De ser rätt nöjda ut med sina svar på frågorna.
Familjen Castell var och hälsade på under lördagen och fick även de gå med på tipspromenaden.
Erika Sternerson från Stillingsön har deltagit på våra ensemblehelger sedan 2020.
Sista frågan var vid eldplatsen bakom fotbollsplan, sedan fick deltagarna gå tillbaka in i stugvärmen.
Som sagt de ser nöjda ut med sina svar.
Från Vänster: Sara Lundgren, Milo Castell och Paula Castell.
Anders Edman var med på vårat vinterläger 2020, men detta var hans första ensemblehelg.
Tre goa dragspelsgrabbar med händerna i fickorna går tillbaka till Karlsrogården.
Sigrid följer dem med ena handen bakom ryggen istället för i fickan.
Efter Sigrid kommer Kenneth, Marie-Louise och Per-Fredrik.
Efter tipspromenad och ett långt spelpass så var det dags för en tvårätters middag, Fisksoppa till varmrätt och Citronfromage till efterrätt!
Fritiof Hedman (i mitten) är förbundets sekreterare men han spelar förstås också dragspel som oss andra i styrelsen. Detta var hans andra deltagande i våra ensemblehelger.
Efter middagen och ännu ett spelpass så var det dags för fri disposition av tiden, och utan att överdriva så var det stor fokus på att spela dragspel (och andra instrument) av hjärtans lust ända in på småtimmarna!
Ja här var det fritt fram med förslag på melodier, allt från vals, polka, hambo och schottis spelades under denna kväll! Men det var nog bara en bråkdel av de olika genrerna som framfördes på detta ljuva instrument.
Tillsammans med Roland Brandt så var även Kerstin Asklund, som också satt och lyssnade på ljuva dragspelstoner hela helgen.
På söndagen så avslutades det hela med en konsert där deltagarna fick spela upp de arrangemang som de hade övat in. Dessutom så bjöds det på tårta till alla deltagarna och åhörare som kom och lyssnade på konserten.
Då vårt förbund fyllde 50år 2022 så firade vi även in det med att framföra Stefans egen komposition ”Jubileumsvalsen” som han skrev tillägnat vårt förbund just för 50års jubileet. Några av oss i styrelsen tillsammans med Stefan och Christina framförde denna fantastiska vals!
Jesper Lindholm (förbundets ordförande) hade själv tillverkat tårtorna då han jobbar som konditor.
Tårtorna som bestod av sockerkaka, hallonsylt, vaniljkräm, smörkräm, choklad samt frukt och bär blev väldigt uppskattade!
Men vi bjöd även på diverse vetebröd samt bullar och mjuk pepparkaka.
Det var minst sagt en trevlig avslutning där vi också som tradition delade ut diplom till deltagarna.
Och så avrundades ännu en lyckad Ensemblehelg och efter att ha städat och ställt iordning allt på lägergården så sa vi hejdå för denna gången, men vi kommer såklart tillbaka nästa år igen!