Spelträffen i Skövde 2014

Dagen såg ut följande..

Vi träffades vid tretiden i Skövde Musikskola.
Dagen började med gemensam fika och välkomsthälsning. Allspel tillsammans var en naturlig fortsättning och därefter var det ”öppen scen”, där alla som ville fick äntra scenen. Det är kul att lyssna på varandra och man kan lära sig massor och få mycket inspiration.

Unga och mindre unga

Först ut på den ”öppna scenen” blev ungdomarna Bina, Lisa, Gustav och Jesper med sin lärare Stefan. De spelande två fartfyllda nummer, Eviva España och Säkkinjärven Polkka. Två andra unga dragspelare Björn och Patrik, tog över stafettpinnen och spelade Timmerhuggarfröjd. Scenen fylldes på och vips så hade vi Stinsens dragspelsgille på plats beredda att spela några fina melodier för oss. Sen var det dags för duettspel av bästa klass av Johan Sandgren och Peter Liljedahl. De bjöd på dragspelsmusik av gammalt fint märke av bl a Sundqvist och Hylén. Numera Mariestadsborna, Örjan och Maria avrundade denna del med ett mycket fint samspel.

Nu följde ett antal timmar med härligt spontanspel det vi kallar buskspel. Spelandet var det mycket av, däremot var det svårt att hitta några buskar…

Det spelades på dragspel, klarinett, bas, gitarr och trummor.
Ungdomarna provade varandras dragspel och låtar gjordes om.
Nya konstellationer skapades och det var allmänt högt i tak!

För att knyta ihop säcken så samlades vi igen för en gemensam avslutning. Återigen hade vi ett rejält allspel. Alla var glada och nöjda. Denna dag var ett bevis på att två av styrelsens visioner verkligen stämmer:

 

  • Musik förenar
  • Olika åldrar spelar och trivs tillsammans

 

Vi kommer att jobba vidare i denna anda. Denna speldag gav utan tvekan mersmak så det kommer att bli fler tillfällen. Håll utkik här på hemsidan.

4-harligt-duettspel-av-johan-sandberg-och-peter-liljedahl

7-boeves-psalm-pa-dragspel-och-bas-goran-jesper-gustav-lisa-och-bina

6-maria-och-orjan-spelar-rosa-pa-bal

5-stinsens-dragspelsgille-svanger-till-det

2-jamsession-i-cafet

1-ska-vi-byta-dragspel-med-varandra-lisa-bina-gustav-och-jesper

3-generationsmote-bina-goran-och-gustav