Vinterlägret på Örtagården 2023

Äntligen! Nu kunde vi genomföra ett ungdomsläger igen efter flera års uppehåll med pandemi osv. Detta året var vi för andra gången på den fantastiska Örtagården i Lane-Ryr, utanför Udevalla. Helgen efter trettondagen (6-8/1) så ägde detta härliga vinterläger rum. Men trots att vi hade planerat lägret noga så kunde vi inte förutse att det skulle komma ett snöoväder samma dag då vi startade lägret. Som tur var så trotsade våra lägerdeltagare vädret och de sista deltagarna anlände på lördag förmiddag.
Stefan Wenerklang var lärare för årets vinterläger och han gjorde jobbet med bravur! Namnen på de tappra lägerdeltagarna som Stefan hade hand om följer här:
Anders Edman
Felix Belin
Johnny Sandelin
Manfred Hammarlund
Milo Castell
Moa Eriksson
Sara Lundgren
Viktor Ek
Och Viktor Eliasson
Jesper Lindholm (förbundets ordförande) deltog också i spelandet under lägret, men han såg även till så att deltagarna fick god mat under hela helgen samt hade ett övergivande ansvar så att lägret kunde flyta på utan problem.
Vi hade även med oss några av deltagarnas föräldrar som bl.a. hjälpte till med mat och städ. Här ser vi Paula Castell (Milos mamma) i fullt sjå med att skala morötter till lördagens lunchrätt.
Marie Wennberg (Suppleant i styrelsen) hjälpte även hon till med mat och städ. Vi är tacksamma för all hjälp vi får under våra evenemang så att de kan flyta på lätt. Anna Eliasson (Viktors mamma) var också med i köket men henne lyckades vi inte få någon bra bild på tyvärr.
De första deltagarna anlände under fredagseftermiddagen och kvällen, och de var kanske mest tappra då de lyckades trotsa snöovädret när det var som värst.
Ensemblespelet smyger igång på fredagskvällen.
Under lördagsförmiddagen så anlände resterande deltagare och vi var äntligen alla på plats för mer ensemblespel.
Mer ensemblespel med (några) glada miner.
Under Lördagen så fick deltagarna i uppgift att skriva en egen låt tillsammans. Stefan delade in dem i tre grupper och var grupp skulle skriva varsin repris där man också fick tilldelat vilken tonart respektive repris skulle gå i. Här är första gruppen som bestod utav Johnny, Viktor Eliasson och Jesper.
I grupp nummer två hittade vi Mannfred, Viktor Ek, Felix och Anders.
Och sist men inte minst så bestod grupp nummer tre utav Sara, Moa och Milo.
Emellanåt förtjänar väl både dragspelare och kökspersonal lite paus och fika?
Ja de verkar väldigt nöjda av att få lite fika.
Dessa ungdomar likaså.
Viktor Ek från Borås, en trogen deltagare på våra ungdomsläger.
Anders Edman från det sköna Värmland, detta var hans andra läger med oss på Örtagården
Det var däremot Moa Erikssons (också från Värmland) första läger på Örtagården men hon deltog innan dess på våran ensemblehelg 2022.
Manfred Hammarlund från Örebro gjorde sin debut på våra evenemang under detta läger.
Efter en lång dag med ensemblespel och låtskrivande så fick deltagarna njuta utav en tvårätters middag där kassler med potatissallad stod som huvudrätt på menyn.
Som dessert fick de avnjuta en Gino, som bestod utav jordgubbar, kiwi och banan som gratineras i ugnen med vit choklad och kokos. Till det serverades vaniljglass!
Här är desserten i närbild, mums!
Milo avnjuter desserten i mysljus.
Visst utövades det andra aktiviteter än dragspel på kvällarna, här spelar Milo, Felix och Moa kort.
På söndagen avslutades lägret med en konsert för anhöriga där deltagarna fick visa upp vad de hade lärt sig.
Stefan hade med sig många trevliga arrangemang som utövades under lägret. Det mest ambitiösa arrangemanget han hade med sig var ett potpurri på alla möjliga låtar som täckte hela året där t.ex. Nu är det jul igen, Smoke on the Water, Hösten Hälsar på och Sommar Sommar Sommar fick samsas i ett enda arrangemang! Titeln på potpurriet var helt enkelt ”Ja, jag hade svårt att välja”.
Men innan lägret var slut så bjöd vi både lägerdeltagare och anhöriga på lunch och tårtkalas! Och som sedvanlig tradition delades det också ut diplom till deltagarna.
Stefan och Manfred var både glada och tårtsugna!
En stolt lärare och en nöjd elev. Sara Lundgren som för övrigt är vice ordförande i förbundet hjälpte till med diverse saker under lägret bl.a. anordnade hon en kvällsaktivitet på lördagen som var mycket rolig och givande!
Det var många trevliga diskussioner under avslutningscermonin.
Och med det så tackade vi alla som varit med under lägret och de begav sig så småningom hemåt. Vi ses nästa år!