Dragspelsfestival i Vänersborg

Den 4-5 augusti kommer ett nytt evenemang hållas i Vänersborg. Flera framstående dragspelare kommer uppträda, däribland Lars Karlsson Band, Øivind Farmen, Beiron Hultman och Peter Liljedahl. Till festivalen kommer även ett läger för dragspelande ungdomar arrangeras.

Vi misstänker att ni är många därute som väntar på information om Västgötastämman. Denna sommar har vi valt att byta namn och plats på evenemanget till Dragspelsfestivalen i Vänersborg och flyttar det från Ursand in till Vänersborg. Huvudpunkt för festivalen kommer vara den vackra hamngatan i Vänersborg där en scen kommer resas på en flotte, och det lär bli en central punkt för den som vill spela eller åtnjuta dragspelsmusik en solig sommardag. Evenemanget lär dock smitta av sig till andra gator och målet är såklart att fylla hela staden med musik.

Festivalen börjar på fredagen med både allsång och underhållning för att sedan fortsätta på lördagen.  Då kommer vi bland annat se en nordisk mästare i durspel rocka loss i Lars Karlsson band, den tidigare världsmästaren Øivind Farmen, och de mycket skickliga Jularbotolkarna Beiron Hultman och Peter Liljedahl.  Liksom tidigare år kommer vi anordna en tipspromenad med levande musik, som i år sträcker sig in i stadens centrala delar. Givetvis blir det även utrymme för trevligt buskspel – så ta med din bästa ihopfällbara stol och spela med oss! Vid tillfälle av regn har vi bland annat ett stort tält som håller våra huvuden torra.

Hamngatan ligger som namnet antyder ligger precis vid vattnet och är en mycket vacker plats. Gatan är under sommartid en idyll med uteserveringar och café och är i juni varje år en del av musikfestivalen Aqua Blå. För er som kommer med husbil eller husvagn finns det närliggande Stranden man kan stå på, och för er som är långt bekvämare finns det ett hotell på samma gata.

Till festivalen kommer det som tidigare år hållas ett läger för dragspelande ungdomar. Lärarrollen är det Öivind Farmen samt Joakim Brink som har, och kommer få besök av Lars Karlsson för en workshop under veckan.

Så skriv in datumen i er almanacka så ses vi i sommar!

PS: Gilla vår Facebooksida för att aldrig missa någon uppdatering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *